I år har jag lovat mig själv att baka och laga riktigt mycket julmat. Vet att det kommer bli väldigt mycket roligare nästa år när vi har ett nytt kök men samtidigt kan vi ju söla i vårt gamla med riktigt bra samvete ;) Jag är dock ingen bagare som jag nämnt tidigare, kemin är inte min starka sida men hur svårt kan det vara om man följer ett recept.Matlagning är ju så mycket lättare. Bara att blanda ihop.Här kommer mitt lussebulle recept, ser nu lussebullen?Smula ner 50 g jäst i en bunke. Smält 175 g smör eller margarin & häll i 2 påsar saffran. Rör samman.Häll i 5 dl mjölk och känn så du har rumstemperatur på smörblandningen. Blanda i lite av vätskan & rör i jästen tills det löst sig. Häll sedan över resten av vätska.I med 2 dl socker och salt. Sätt igång maskinen och rör i mjölet tills du har en deg som håller ihop. Jag knådar med maskinen ca 5 min.Låt jäsa i ca 40 min.Knåda degen på ett mjölat bakbord, komplettera ev med mer mjöl.Ta en bit och rulla till en lång korv, snurra från varsitt håll och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.Låt de jäsa på plåten ytterligare 40 min.Stick sedan I russin & pensla med ägg. Swish in i ugnen på 200grader i 8-10min. Bunken jag visade i mitt surdegsinlägg är nu beställt och älskar den! Just nu på black week hos Nordicnest Knabstrup terracotta Ni vet att jag har en kategori som heter recept? Denna kommer jag fylla på speciellt nu under jul och nyår.Okej ni måste berätta vad nu ska baka i jul. Jag är sååå nyfiken! Kram