Vilka dagar vi har haft, hänt massor på alla plan, lovar att uppdatera er & näst ut kommer jag visa lite underbara bilder på lammen så håll utkik i veckan. Först ut mitt absolut bästa kort när det kommer till god mat, svamp risotto. Detta recept har jag nu gjort i många år och inspiration fick jag från mina vänner Malin och Jesper på Huttla gård. Såhär gör jag min svamprisotto - det ska tilläggas att jag inte alltid mäter (läs aldrig) utan smakar av, ett tips för dig som vill bli bättre på matlagning. Våga prova smaker och smaska heltiden när du lagar maten.Du behöver:Svamp - mängd efter smak ca 400-600gSmör till stekning 3 vitlöksklyftor4 dl arborioris/risottoris2 dl vitt vin1-1,5 l varm buljong100 g smör till risotton på slutet1-2 dl parmesan ostSmaka av med salt & peppar Börja med att steka svampen i smör, salta och peppra. Ställ sedan åt sidan. Hacka vitlöksklyftorna och stek i smör. Värm buljongen i en separat kastrull.Häll sedan över riset och stek tills det fått lite färg - rör hela tiden. När riset fått lite färg häller du på det vita vinen och rör om tills det kokat in. Fortsätt hälla på lite vatten i taget och låt det koka in, häll sedan på mer och mer tills riset är mjukt, gärna limiten hård kärna i mitten. Ställ av riset och lägg i smöret samt parmesanosten.När ost och smör smält tillsätter du svampen. Så, sååå gott!Njut! Vill ni ha mer av mina favoritrecept? Kram!