...direkt från köksträdgården.KÅL, kålen står så grön och grann i landet, kålen står så.. Haha de första som kom upp i huvudet när jag skulle skriva om kål. Men efter ha röjt undan allt i köksträdgården så var det endast massa grönkål som återstod. Så fin där den står! Dessutom är kål otroligt nyttigt och kommer stå sig än ett tag i landet då den faktiskt mår ganska bra vid kyla.Den är nämligen fullproppad av vitaminer, antioxidanter och mineraler. Den är dessutom lättodlad och något alla borde ha i sina trädgårdar. Många tänker då på kållarver men det finns flera lösningar. Antingen tar du de hederliga nyporna och plockar larverna när du ser dom samt nyper bort de gula små prickarna (äggen) under bladen. Det är dock väldigt lätt att missa någon liten rackare och vips har larverna ätit upp din kål. Du kan annars ha nät eller använda det helt biologiska medlet Turex från nyttodjur. Jag kör på det sistnämnda. Kålen är så vacker där den står! Så fin har den inte varit på hela sommaren. Tror det är därför jag blir så sugen på kål under hösten.Vad gör jag då med denna fantastiska grönsak varje dag? Jag jobbar hemifrån nästan varje dag, oftast ensam. Ibland är Kristoffer här och vill ha mat också. Så mitt enda krav på lunch är att det ska vara enkelt. Som jag nämnt tidigare vill jag försöka äta lite nyttigare och har därför bestämt att lunchen därför måste vara både enkel och nyttig. Jag gör då alltid en bas på tallriken med kål. Tvättar kålen, river den i biten och gnider den med olivolja och lite salt.Sedan tar jag lite av vad jag har i kylskåpet och i skafferiet. Något varmt som rostade kikärter och sötpotatis i ugn är gott. Här har jag lite majrova jag hyvlat som jag ändå hade i trädgården också. Finstrimlad rödlök och srirachamajo. Proteinet var här ovan rå lax som jag gjort till pokwbowlen dagen innan. Idag körde jag med burrata istället. Hoppas någon mer upptäcker hur enkelt det kan vara att få ihop en enkel och nyttig rätt på detta sätt. Kram på er!